ЦСКА плаща 200 000 евро за халф, "Левски" няма пари за Велтон

"Армейците" ще опитат да откупят Мухар от "Лех" (Познан)

15.12.2021 | 09:40 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА плаща 200 000 евро за халф,

Ръководството на ЦСКА е стартирало преговори с "Лех" (Познан) за финално откупуване на халфа Карло Мухар. Хърватинът в момента играе под наем на „Армията“, а договорът му е до края на сезона.

Полски медии уточниха, че "червените" ще се възползват от клауза в договора на Мухар, която позволява откупуването му още преди Нова година. Треньорът на "Лех" също е дал зелена светлина за сделката.

Според запознати, ако се стигне до трансфер, ЦСКА ще плати за Карло Мухар около 200 000 евро (приблизително 400 000 лева), пише "Мач телеграф".

В същото време продължава сагата около трансфера на бразилеца Велтон в "Левски". Нападателят вече се е разбрал за личния си договор със „сините“, но двата клуба още не могат да стигнат до споразумение.

Играчът има контракт с третодивизионния "Ботафого" ПБ до лятото, а настоящият му клуб иска пари от "Левски", за да го пусне преди края му. Става дума за сравнително малка сума от 20 000-30 000 долара, но старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов е твърд в намеренията си всеки един новодошъл на Герена да бъде без пари.

От "Левски" са информирали Велтон, който беше избран от феновете на тима си за номер 1 през сезона, че трябва сам да се оправи с боса на отбора си, за да дойде на Герена още през зимата. В същото време нападателят е получил оферта да продължи контракта си с "Ботафого" ПБ при доста по-добри условия. 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК