Нов резил: Съдиите подпряха "Барса" за равенство срещу "Осасуна"

Момчетата на Шави повеждаха на два пъти, но заслужено не взеха трите точки

12.12.2021 | 21:23 Редактор: Здравко Черкезов
Нов резил: Съдиите подпряха

"Барселона" стъпи накриво при гостуването си на "Осасуна" в двубой от 17-ия кръг на Ла Лига. Каталунците на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка записаха втора поредна издънка в първенството. 

Каталунците поведоха при първата ви възможност. В 12-ата минута Гави центрира към Нико Гонсалес, който със своя шут успя да преодолее Серхио Ерера - 0:1. 

Авансът на каталунците обаче се задържа едва две минути. При изпълнение на фал Давид Гарсия изравни след удар с глава.

Малко след почивката се стигна до скандален момент, защото само в рамките на десетина секунди "Осасуна" не получи дузпа, а вместо това допусна второ попадение. Първо топката срещна ръката на Серхио Бускетс в пеналта на "Барса" при опит на Гави да изчисти, но съдията подмина ситуацията, а малко след това Абдесамад Езалзули вкара първия си гол за първия отбор, предаде БНР.

Домакините продължаваха да протестират и в минутите след попадението, но системата за видеоповторения ВАР незнайно защо не се намеси. "Барса" пък продължаваше да създава опасни атаки най-вече чрез Дембеле, чийто мерник обаче беше неточен.

Последва натиск на "Осасуна" и в 86-ата минута резервата Чими Авила възстанови равенството с удар извън наказателното поле.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
непознат
преди 2 години
крайно време е барса да отиде във втора ла лига Сигнализирай за неуместен коментар