Шави: Видях една много тежка реалност, но идва нова ера в "Барселона"

"Трябва да започнем от нулата, липсват ни много неща", заяви той

09.12.2021 | 12:36 Редактор: Искра Ангелова
Шави: Видях една много тежка реалност, но идва нова ера в

Ще се ядосвам, защото това е нашата реалност и много ме дразни да се сблъскам с тази реалност, но ще го направим, няма друга. Това заяви треньорът на "Барселона" Шави Ернандес след загубата с 0:3 от "Байерн" (Мюнхен) заради отпадането от Шампионска лига.

Каталуснкият тим ще бъде принуден да играе в Лига Европа. 

"Мисля, че започва нова ера и трябва да работим много усилено, за да отведем "Барса" където заслужава, а именно - не да играем в Лига Европа, а да играем в Шампионска лига", каза още Шави, цитиран от "Труд".

По отношение на представянето срещу "Байерн", треньорът на "Барса" призна, че баварците са били "по-добри, превъзходни": "Въпреки че се опитвахме и натискахме усилено, те ни подчиниха, противно на това, което искаме и това е суровата реалност."

Шави също обясни, че загубата "трябва да бъде повратна точка, за да промени клуба своето развитие: "Идва Лига Европа, ще се изправим срещу нея с цялото достойнство на света." 

"Видях една много тежка реалност, за съжаление понякога и аз я преживявах като играч и това, което казах на играчите, е, че не трябва да се примиряваме. Трябва да започнем от нулата, трябва да бъдем честни, липсват ни много неща. Това не може да се повтаря. Да започнем да работим сега", добави Шави.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК