Ибра спаси "Милан" срещу "Удинезе", "Венеция" препъна "Ювентус"

Златан Ибрахимович с рекорден гол, нареди се до Меси и Ронадло

12.12.2021 | 08:08 Редактор: Елеонора Танева
Ибра спаси

Голям късмет и вездесъщият Златан Ибрахимович спасиха "Милан" от загуба при гостуването на "Удинезе" в среща от 17-ия кръг на италианската Серия „А“. "Росонерите" измъкнаха 1:1 на стадион "Дачия Арена" след гол в добавеното време на мача. Домакините завършиха срещата с намален състав след червен картон на Айзък Съксес секунди преди последния съдийски сигнал.

Хората на Стефано Пиоли изиграха най-слабия си мач от началото на сезона и стигнаха до равенството с единствения си точен удар във вратата на домакините. 

"Милан" остана лидер в класирането с актив от 39 точки. Преследвачите "Интер" и "Наполи" обаче все още не са изиграли своите срещи от настоящия кръг. 

"Венеция" стигна до равенството 1:1 като домакин на "Ювентус". 

По този начин спря серията от две поредни победи на “бианконерите”. Гостите поведоха в резултата в 32-та минута след гол на Алваро Мората, но в 55-та Матия Арамо изравни със страхотен гол. И двата отбора имаха своите шансове за второ попадение, но в крайна сметка разделиха точките.

Другата лоша новина за треньора на Юве Масимилиано Алегри бе, че в 12-ата минута лидерът на отбора Пауло Дибала напусна с контузия, информира gol.bg.

С тази точка торинци остават на шесто място в класирането с 28 и мач повече от столичните "Рома" и "Лацио" с по 25. "Венеция" е на 16-та позиция с 16 точки, след като прекъсна серията си от три поредни загуби.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК