"Ботев" (Пд) би драматично "Царско село" с късен гол

Реда Рабей се разписа в 90-ата минута, за да донесе трите точки на "канарчетата"

11.12.2021 | 19:09 Редактор: Здравко Черкезов

"Ботев" (Пловдив) победи трудно с 2:1 у дома "Царско село" и се изравни по точки с третия в Първа лига "Черно море". "Канарчетата" бяха по-добрият отбор почти през целия мач, но трябваше да стигнат до трите точки с късен гол на Реда Рабей, който се разписа в 90-ата минута.

"Ботев" поведе в резултата още в 10-та минута чрез Антоан Бароан. Французинът вкара чрез добавка, след като миг по-рано шут на Емануел Току бе отразен от вратаря на гостите Янко Георгиев. Последваха още няколко добри положения за домакините, но и вратарят на "царете" се справяше добре.

В края на полувремето "Царско село" изравни. Бившият играч на "канарчетата" Лъчезар Балтанов беше оставен непокрит в наказателното поле на домакините след центриране от ъглов удар и направи 1:1 с глава.

След почивката "Ботев" натисна и създаде няколко страхотни положения, но и Янко Георгиев не се даде и спаси всичко възможно. Така се стигна до 90-та минута, когато Маркиньос остави на празна врата Реда Рабей, който с лекота реализира за 2:1, предаде gol.bg.

Така "Ботев" (Пловдив) завърши годината с 32 точки от 19 мача и е на четвъртото място. Със същия актив е третият "Черно море", който утре гостува на ЦСКА. Тимът на Любослав Пенев е на последната позиция с едва 11 точки от 19 мача.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК