"Барса" ще трепери до последно в ШЛ след нулево реми с "Бенфика"

"Челси" срази "Ювентус" с 4:0

24.11.2021 | 07:14 Редактор: Здравко Черкезов

"Барселона" е на прага на отпадане от Шампионската лига още в груповата фаза, след като не успя да победи у дома "Бенфика" - 0:0. Каталунците се нуждаеха от задължителна победа, за да си гарантират място в 1/8-финалите, но под проливния дъжд на “Ноу Камп” не успяха да реализират.

Хората на Шави имаха своите шансове, след като през първото полувреме удар на Юсуф Демир удари гредата, а гол на Роналд Араухо в края бе отменен. Португалците също имаха нещастието да видят как им отменят гол, след като в края на първата част Николас Отаменди видя високо вдигнатата ръка на рефера. В добавеното време на срещата "Бенфика" пропусна да "убие" каталунците, но Харис Сеферович направи феноменален пропуск.

Така след пет мача в Група Е към момента "Барселона" е на второто място в групата със 7 точки, с две повече от "Бенфика". В последния кръг на 8 декември обаче каталунците гостуват на 100-процентовия "Байерн" (Мюнхен) (15 точки в групата), докато "Бенфика" посреща у дома аутсайдера "Динамо" (Киев). По този начин, ако иска да разчита на себе си и да гарантира участие си в осминафиналите, "Барса" трябва да победи в Мюнхен.

Междувременно "Челси" разби с 4:0 "Ювентус" на своя стадион "Стамфорд Бридж" и се класира за елиминационната фаза на ШЛ.

Първенецът на Европа доминира през целия мач и успехът можеше да е още по-изразителен. Трево Чалоба откри резултата в 25-ата минута, а след почивката лондончани тотално се развихриха.

Първо Рийс Джеймс се разписа за 2:0, после и Калъм Хъдсън-Одой беше точен след асистенция на Рубен Лофтъс-Чийк. Крайния резултат оформи Тимо Вернер в добавеното време. С успеха "Челси" събра 12 точки, колкото има и "Ювентус". Англичаните обаче са лидери в група "Н" заради по-добрите показатели в директните двубои.

В последния кръг "Юве" приема "Малмьо", докато "Челси" гостува на "Зенит" (Санкт Петербург). 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК