Ето‘о се кандидатира за шеф на камерунската футболна федерация

Бившият нападател обеща, че ще бъде следващият президент независимо от манипулациите и измамите

18.11.2021 | 11:45 Редактор: Здравко Черкезов
Ето‘о се кандидатира за шеф на камерунската футболна федерация

Бившият камерунски нападател Самуел Ето‘о официално подаде кандидатура за президент на футболната федерация на страната, обещавайки, че ще бъде следващият президент независимо от манипулациите и измамите.

Ето‘о, четири пъти избиран за Най-добър футболист на Африка за годината, бе придружен от свои сподвижници, преди да предаде кандидатурата си в офиса на Камерунската федерация в столицата Яунде.

"Призовавам отсрещния лагер да бъде внимателен, защото се примирихме с много неща", сподели той пред журналисти, предаде БНР.

40-годишният бивш нападател на Барселона и Интер каза, че настоящото ръководство му е предложило вицепрезидентски пост – предложение, което той отказал. "Аз ще бъда следващият президент на федерацията независимо от манипулациите и измамите", добави Ето‘о, казвайки още, че е "време за възраждане на нашия футбол", когато обяви намерението си да се кандидатира за президент през септември.

Спортният арбитражен съд през януари анулира изборите от 2018 г., спечелени от Сейду Мбомбо Нджоя, който Ето‘о определи като "безславно провалил се". Новите избори са насрочени за декември, месец преди Камерун да приеме Купата на африканските нации – турнир, който бе отложен с година поради пандемията от коронавирус. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК