Англия разгроми Сан Марино с 10:0

Хари Кейн отбеляза 4 гола

15.11.2021 | 23:50 Редактор: Искра Ангелова
Англия разгроми Сан Марино с 10:0

Англия размаза с 10:0 Сан Марино като гост и узакони участието си на Мондиал 2022. Пореден блестящ мач за островитяните направи Хари Кейн, който отбеляза 4 гола. По още един добавиха Хари Магуайър, Смит Роу, Тайрън Мингс, Тами Ейбрахам и Букайо Сака, а автогол си вкара Фабри.

В средата на втората част червен картон за домакините получи Данте Роси. Както и срещу Албания, защитникът на "Манчестър Юнайтед" Магуайър откри резултата с петото си попадение за националния отбор през годината. Повече от него за този период е реализирал само Кейн.

Именно нападателят на "Тотнъм" напомни, че много скоро ще е най-добрият реализатор в историята на "трите лъва". Той има вече 48 гола, с колкото е и Гари Линекер. Пред тях остават Боби Чарлтън (49) и Уейн Рууни (53). 

Халфът на "Борусия" (Дортмунд) Джуд Белингъм записа на 18 г. и 139 дни своя 10-и мач за представителния тим, в които има само победи. По-млад с толкова срещи за Англия е бил само Уейн Рууни (18 г. и 117 дни), информира gol.bg.

Талантът на "Арсенал" Емил Смит Роу пък стана първият играч, дебютирал като титуляр с гол след легендата на "топчиите" Пол Мърсън, който прави това срещу Чехословакия през 1992 г.

Дебютираха вратарят на "Арсенал" Аарън Рамсдейл и защитникът на "Кристъл Палас" Конър Галахър. С тях селекционерът Гарет Саутгейт е използвал точно 50 футболисти, откакто бе назначен на поста през 2016 г.

Така Англия финишира на първо място в група I, без загубен мач. На втора позиция завърши отборът на Полша, който ще играе плейофи за класиране на световното първенство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК