Директорът на Формула 1: Макс ми напомни за Шуми на старта в Мексико

Пилотът на Red Bull по впечатляващ изпревари от третото място Валтери Ботас и Люис Хамилтън

10.11.2021 | 20:20 Редактор: Здравко Черкезов
Директорът на Формула 1: Макс ми напомни за Шуми на старта в Мексико

Лидерът за сезона във Формула 1 Макс Верстапен бе сравнен с легендарния Михаел Шумахер заради старта си в Гран При на Мексико. 

Пилотът на Red Bull се изстреля от третото място и успя по впечатляващ начин да изпревари от външната страна Валтери Ботас и Люис Хамилтън, за да изледе начело и да не погледне повече назад. 

Според Рос Браун, който сега е изпълнителен директор на Формула 1 и бе ключовата фигура при доминацията на германеца и Ferrari в началото на века, случилото се му е напомнило именно за Шуми. 

"Макс не направи нищо грешно. Беше наистина впечатляващ. За мен той бе пилотът на деня, заради контрола си на първи завой, заради перфектното си рестартиране след колата за сигурност и за това как контролираше състезанието след това. Кристиан Хорнер каза, че той е обмислял с часове различните стратегии и точно по това ми напомни за Михаел Шумахер и как той планираше състезанията си", заяви Браун, цитиран от gol.bg

"Обикновено Шуми се разхождаше по пистата в четвъртък, оглеждаше всички завои и преценяваше различните траектории и евентуалните пътища за бягство, ако нещо се обърка. Знаеше точно какво може да се случи, ако предприеме рисковано изпреварване, но вече бе много по-уверен. Макс бе също толкова уверен на старта в Мексико, за да завърши изпреварването. До края обаче има още 4 състезания, в които всичко може да се случи, така че нищо не е свършило. Съгласен съм, че и двамата по някакъв начин заслужават титлата", добави той. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК