"Ливърпул" повали 10 от "Атлетико" (Мадрид) на "Анфийлд"

Победа №200 за Юрген Клоп

04.11.2021 | 08:02 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" удари с 2:0 "Атлетико" (Мадрид) и си осигури предсрочно първото място в група B на Шампионската лига. Футболистите на Юрген Клоп са недостижими на върха след четири поредни победи.

За един от "Атлетико", "Порто" и "Милан" пък остава възможността също да се класира за 1/8-финалите като втори в групата.

"Червените" не дадоха шанс на своя съперник и с голове на Диого Жота и Садио Мане през първото полувреме стигнаха до трите точки. Гостите, които бяха без петима основни играчи, останаха с 10 човека в 36-ата минута, когато Фелипе получи червен картон.

Над всички на "Анфийлд" бе Трент Александър-Арнолд, който се отличи с две перфектни асистенции. В 13-ата минута десният краен бранител разсече отбраната на "дюшекчиите" с фалцово центриране пред малкия пеналт. Там дебнеше Жота, който без проблем с глава откри резултата.

Осем минути по-късно Трент понечи да шутира, но всъщност направи майсторско подаване на пътя на Мане, който направи 2:0. Надеждите на Атлетико за нещо повече се изпариха в 36-ата минута, когато Фелипе получи директен червен картон за нарушение с бутоните в ахилеса на Мане. 

Малко преди почивката само блестящото двойно спасяване на Ян Облак спаси испанците от трето попадение. Вратарят отрази последователно удари на Салах и Жота.

Ливърпул започна вихрено и втората част. Жота прати топката в мрежата, но ВАР отмени гола заради засада. В 57-ата минута Суарес вкара малко изненадващо след рикошет в тялото на Матип. И тук обаче ВАР отчете, че има засада.

До края на мача мърсисайдци можеха да стигнат и до по-изразителен успех, но намалиха темпото. Това бе 25-и пореден мач без загуба за Ливърпул във всички турнири, с което изравни постижението си от 1982 г. Юрген Клоп пък записа победа №200 в своята 334-та среща начело на тима.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК