С грешка ансамбълът на Русия стана световен шампион. Винер: Лидерът България изчезна

Сребърните медали спечели отборът на Италия

29.10.2021 | 20:23 Редактор: Искра Ангелова
С грешка ансамбълът на Русия стана световен шампион. Винер: Лидерът България изчезна

Ансамбълът на Русия грабна титлата в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в японския град Китакюшу. Възпитаничките на Ирина Винер, които останаха втори на олимпийските игри след тима на България, събраха от двете си изпълнения сбор от  88.350 точки.

Анастасия Близнюк и нейните съотборнички допуснаха груба грешка в изпълнението си с обръчи и бухалки, след като един от уредите се озова на килима, но все пак получиха най-високата оценка от 42,100 точки за смесеното съчетание.

В изпълнението с пет топки рускините бяха по-убедителни и бяха оценени от съдиите с 46,250 точки.

След олимпийските игри в Русия бяха изключително възмутени как израелката Линой Ашрам е успяла да стане шампионка, след като допусна грешка при едно от изиграванията си, информира БНР.

Сребърните медали спечели отборът на Италия, който имаше леки неточности в изиграванията си, но не и груби грешки. "Пеперудите" бяха оценени с 41,650 за смесената си композиция след подадена контестация заради първоначалната оценка от 41,250. Съчетанието им с пет топки бе оценено с 44,350 точки. За него също бе подадена контестация, но този път тя не беше уважена. 

Третото място в многобоя на Световното зае тимът на Беларус, който събра общ сбор от 85,400 точки. 44,900 бе оценката на беларускините за пет топки, а 40,500 точки получиха за изпълнението си на обръчи и бухалки. 

Ансамбълът на България, който извоюва олимпийската титла в Токио през август, се отказа от участие в надпреварата след като Лаура Траатс получи сериозна контузия. 

"Тази победа е балсам за душата. Нас много ни  критикуваха след Олимпиадата. Всички лидери сега изчезнаха някъде - и отборите на България, и на Израел. Днес нашите момичета се представиха блестящо", заяви президентът на руската федерация Ирина Винер-Усманова след края на многобоя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК