От "Левски" признаха: Лицензът на клуба виси с пълна сила

Хората не са получавали заплати от много време, заяви Иво Ивков

14.10.2021 | 12:28 Редактор: Тодор Петров

Адвокат Иво Ивков пое поста изпълнителен директор на "Левски", обяви мажоритарният собственик Наско Сираков и разкри първите членове на новия управителен съвет. Той ще бъде оглавяван от бившия футболист на "сините" Даниел Боримиров, а в него попада и новият търговски директор Радослав Разпопов.

"С генералния ни спонсор обсъждахме доста нашироко вижданията ни за управлението на "Левски". Стигнахме до единодушно решение, че този УС трябва да бъде от хора, които 24/7 мислят и работят за ФК Левски. Имам удоволствието, като това не е пълният състав и надяваме се до месец, месец и половина да бъде допълнен", каза Сираков.

Новият изпълнителен директор Иво Ивков заяви, че лицензът на клуба виси с пълна сила. Той добави, че на "Герена" се борят всекидневно, за да спасят 26-кратния шампион на България от фалит. 

"Лицензът виси с пълна сила и непрекъснато. Имаме поглед как да се промени това. Гарантирам, че няма повече да се подписват такива неизгодни договори. Към онзи момент, може тогава да не е бил неизгоден договора на Петър Хубчев и екипа му. Преговорите са трудни, необходими са спешни мерки за финансовото оздравяване на клуба", заяви Ивков на брифинг.

"Имаме неизплатени суми на бивши и настоящи футболисти и треньори. Административният ни екип проявява стоицизъм, хората не са получавали заплати от много време. Конкретни цифри няма да кажа. Ще водим преговори с всички страни", каза още той.

Припомняме, че Петър Хубчев и екипът му осъдиха "Левски" във ФИФА за 800 000 лв. Ако сумата не бъде платена, столичани няма да получат лиценз за следващия сезон. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК