"Реал" (Мадрид) примамва Мбапе с грандиозна заплата

Нападателят призна, че през лятото е настоявал "Пари Сен Жермен"

06.10.2021 | 15:20 Редактор: Искра Ангелова

Президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес е абсолютно убеден, че Килиан Мбапе ще премине в кралския клуб. След интервюто, в което нападателят призна, че през лятото е настоявал "Пари Сен Жермен" да го продаде на "Реал", Перес сподели, че се надява в началото на следващата година да има новина по темата.

Не е тайна, че Мбапе няколко пъти отказа да удължи договора си с ПСЖ, а френският гранд не се съгласи да го пусне на "Сантяго Бернабеу". От 1 януари обаче футболистът ще има право да подпише предварителен контракт с друг клуб, защото до края на настоящия му договор ще остават само 6 месеца.

Италианският журналист Николо Скира разкри конкретните параметри на офертата на "Реал" към световния шампион. Става въпрос за споразумение за 6 години и заплата от около 40 млн. евро на сезон, информира "Монитор".

От ПСЖ все още не са се предали и ще опитат да променят позицията на Мбапе с ново и по-изгодно предложение, но на този етап изглежда, че той ще напусне "Парк де Пренс" като свободен агент, за да сбъдне детската си мечта и да облече бялата фланелка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК