България отпадна от европейското първенство по волейбол

Момчетата на Силвано Пранди загубиха от Германия с 1:3

12.09.2021 | 22:03 Редактор: Искра Ангелова
България отпадна от европейското първенство по волейбол

Националният отбор на България отпадна от европейското първенство по волейбол за мъже 2021. Момчетата на Силвано Пранди загубиха от Германия с 1:3 (14:25, 25:18,  19:25, 22:25) в 1/8- финален мач, който се игра в Острава (Чехия).

Така германците продължават на 1/4-финал, където ще срещнат Италия. От своя страна "Скаудра адзура" отстрани безпроблемно Латвия с 3:0 гейма.

Големият залог се отрази в по-голяма степен в нашия лагер. Съставът ни показа игра на приливи и отливи, като редуваше минути на слабости и възход. Като цяло обаче проблясъците бяха моментни и тимът ни не успя да постави съперника под цялостно напрежение. Германия показа концентрация и стабилност в по-голямата част. Сервисът бе ключов в мача, а основна движеща сила за противника бяха изявите на опитният Гьорг Грозер.

Тимът ни направи лошо начало в мача, като не успя да намери верния ритъм. Пробойни в посрещане, разпиляна игра и неувереност бяха част от слабостите в първия гейм. След първоначално равенство 5:5, германците усетиха ситуацията и буквално прегазиха тима ни. Бундестимът доминираше със селен сервис, добра блокада и размообразна игра, като остави нашите на едва 14 точки, информира bgvolleyball.com.

Пранди потърси промяна, ката в центъра влезе Стефан Чавкаров, който внесе свежест в тима ни. Националите показаха устрем и хъс. Нашите се събраха, засилиха сервиса и успяха да затруднят съперника. Процентът в посрещането се вдигна, както и в атака. България започна да диктува темпото и поведе с 12:8. Германците започнаха да грешат, а разликата нарастна 20:15. До края на гейма волейболистите ни запазиха стабилитет и взеха гейма, след отлична атака на Мартин Атанасов.

Третата част започна равностойно 10:10. За съжаление отново сервисът на противника даде разликата. Опитният Грозер застана на карайната линия и даде тласък на своите, а впоследствие Бундестима взе голяма преднина 16:10. Пранди отново предприе рокада, като в игра в посрещане влезе Аспарух Аспарухов, на мястото на Скримов. Разликата обаче бе непреодолима и германците взеха гейма, като поведоха с 2:1.

Успешно започна четвъртия гейм, но България и пусна момента и пропусна шансовете си да вкара мача в тайбрек. Националите започнаха устремно ни поведоха с 4:1 и 10:6. Натрупаният аванс обаче не бе задържан. Германците се събраха и изравниха. Отново импулс за своите даде Георг Грозер, а германците ни пробиха със сервис. След средата на гейма те се откъснаха с две точки 18:16. Въпреки всички усилия на нашите, опонентът не допусна обрат. Германците увеличиха разликата 22:18 и се наложиха в гейма, като изковаха крайната победа само с един загубен гейм.

Снимка: bgvolleyball.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК