Мъри Стоилов и "Левски" стартираха обнадеждаващо, биха "Спортист" с 2:1

"Левски" се наложиха над "Спортист" (Своге) с 2:1 в контролна среща

03.09.2021 | 20:55 Редактор: Жаклина Иванова
Мъри Стоилов и

"Левски" победи "Спортист" (Своге) с 2:1 в контролна среща на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов". Домакините поведоха в 52-рата минута с гол от дузпа на Георги Миланов. Четвърт час по-късно юношата Любомир Тодоров удвои преднината на "сините". Иво Харизанов върна един гол в самия край на мача.

Станимир Стоилов бе посрещнат от феновете с бурни овации преди първия съдийски сигнал. В началото на мача домакините владееха повече топката, но не успяха да създадат голова опасност. В 10-ата минута Здравко Димитров си освободи пространство за шут, но Стефано Кунчев внимаваше и успя да избие встрани.

Четвърт час след началото "Левски" организира остра атака. Здравко Димитров получи в наказателното поле, близо до аутлинията и центрира меко в наказателното поле. Георги Миланов опита задна ножица, но се размина с топката.

В 21-вата минута "сините" бяха много близо до гола. Иван Горанов центрира отляво, а Билал Бари засече с глава от близко, но топката прелетя над напречната греда. В средата на първата част Радослав Цонев центрира от ъглов удар. На близката греда непокрит бе Билал Бари. Нападателят стреля с глава, но топката се отби от десния страничен стълб на вратата.  

Две минути по-късно Здравко Димитров стреля технично от дъгата на наказателното поле, но отново в десния страничен стълб.

В 52-ата минута главният съдия Димитър Димитров посочи бялата точка за нарушение срещу Билал Бари. Зад топката застана Георги Миланов, който с удар в десния ъгъл преодоля Ивайло Василев, пише gol.bg.

В 57-ата минута Радослав Цонев се опита да изненада Ивайло Василев с директен обстрел от пряк свободен удар, но стражът на "Спортист" внимаваше и успя да се намеси.

Час игра след началото Георги Миланов бе изведен в коридор, успя да надбяга защитата и се озова очи в очи с Василев. Миланов опита да завърши технично, прехвърляйки вратаря, но не успя.

В 66-ата минута в голмайстор се превърна влезлият преди минути от резервната скамейка Любомир Тодоров. Младият нападател бе изведен зад защитата и завърши сам.

До края на мача "сините", съставени изцяло от юноши, имаха няколко много добри възможности, но Иво Харизанов от гостите върна един гол в самия край на мача.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК