Петър Ганев: Собствеността на "Левски" трябва да се върне при феновете

Германският модел е сполучлив и подходящ за нашите големи отбори, смята членът на НС на "сините"

25.08.2021 | 15:07 Редактор: Здравко Черкезов
Петър Ганев: Собствеността на

Собствеността на "Левски" трябва да се върне при феновете и те да придобият мажоритарен дял във вариант "50 плюс 1". Това заяви членът на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев при представянето на доклад на тема "Икономика на футбола в България", изготвен от ИПИ с подкрепата на Фондация за свободата "Фридрих Науман".

Според проучванията, изготвени от екипа, германският модел, при който феновете държат повече от половината акции, а компанията, която управлява клуба, държи привилегировани акции с право на налагане на управленски решения, е сполучлив и подходящ за нашите големи отбори.

"Проблемът в България е, че като цяло е ограничена рамката на спонсорството във футбола, а потенциалните кандидат-спонсори на големите клубове не са толкова много", обясни Ганев, цитиран от БНР. 

"В "Левски" се опитваме да намерим и изглежда, че такъв ще има. Надяваме се след Общото събрание да се сформира силен управленски екип, който да привлече и други спонсори", добави той.

За призивите Наско Сираков да напусне "Левски", Ганев обясни: "Проблемът със собственика е от години. И да не беше Сираков, а някой друг, напрежението пак щеше да го има заради обвързаността на феновете с клуба."

За търсенето на нов треньор след напускането на Живко Миланов, Ганев допълни: "Няма как да обещаем конкретна дата, на която това да се случи, надявам се през следващите дни да има развитие."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК