Майката на Трифон Иванов: Младите трябва да бъдат упорити, да се борят за всяка топка

Отборът на "Левски" (София) грабна купата на дeтcкия фyтбoлeн тypниp в памет на Tpифoн Ивaнoв

17.08.2021 | 19:30 Редактор: Елеонора Танева

Във Велико Търново се проведе петoтo издaниe нa дeтcкия фyтбoлeн тypниp в памет на легендарния футболист Tpифoн Ивaнoв. В него се включиха шecт oтбopa от страната, а купата и специалната награда "железен защитник" отидоха при отбора на "Левски" (София).

В турнира взеха участие 6 детски отбора с по 9 играча, а срещите се играха с две полувремена по 20 минути. 

"Радвам се, че някой ден някои от тези дечица ще последват неговите стъпки, ще бъдат толкова добри, а защо не и по-добри от него, за да видим един втори Трифон", коментира председателят на зонален съвет на БФС Бончо Генчев.

За да наблюдава футболните срещи на трибуните беше и Маринка Павлова, майката на Трифон Иванов. Със сълзи на очи тя споделя, че с организирането на този турнир е сбъдната една от най-големите мечти на сина и. 

"Дано младите са по-умни и да взимат пример, че трябва да се борят за всяка една топка, трябва борба и упоритост, да бъдеш упорит във всичко", каза Маринка Павлова.

"Това е един страхотен турнир в памет на един феноменален футболист и човек, радваме се, че участваме и се надявам някой ден един от тях да бъде бъдещият Трифон Иванов", добави  треньорът на "Левски" Георги Коруджиев.

На финала отборът на "Левски" (София) отстрани ЦСКА (София) с 4:2 и грабна купата "Трифон Иванов". 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК