"Левски" падна и от "Арда", Живко Миланов е готов да си тръгне

"Феновете най-малко заслужават тези резултати и тази игра", каза треньорът на "сините"

09.08.2021 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" допусна трета поредна загуба след старта на първенството. Този път "сините" загубиха от "Арда" с 0:2 в среща от третия кръг. Головете паднаха още през първата част, като автори на попаденията станаха бившите футболисти на ЦСКА - Тонислав Йорданов от дузпа (20') и Спас Делев(30').

В цялата история на клуба, Левски никога не е стартирал шампионат с три поредни поражения. По този начин "Левски" е на дъното в класирането, а "Арда" зае 6-та позиция с 4 спечелени точки от две изиграни срещи.

В 20-ата минута гостите от Кърджали поведоха с гол от дузпа на Тонислав Йорданов, а десетина минути по-късно Спас Делев покачи на 2:0.

В началните минути на срещата "сините" бяха по-активни. Георги Миланов центрира на два пъти опасно от пряк свободен удар, но защитниците на "Арда" демонстрираха стабилност и се справиха.

В 20-ата минута Иван Коконов получи в наказателното поле, а Христофор Хубчев го фаулира и главният съдия Валентин Железов посочи бялата точка, след което VAR потвърди правотата на решението му, а Йорданов откри.

В 32-рата минута Иван Коконов намери Спас Делев, който се озова очи в очи със стража на "Левски" след двойно подаване и удвои за 2:0.

Три минути по-късно дебютантът Георги Миланов стреля директно от пряк свободен удар, но стражът на "Арда" спаси.

Феновете успяха да вдигнат "сините", които се втурнаха в нападение. Христофор Хубчев бе изведен в коридор от Билал Бари. Левият краен бранител обаче бе добре неутрализиран от Деян Лозен, точно преди да успее да изпълни добър завършващ удар.  

В 48-ата минута Иван Горанов проби по левия фланг и извади топката към дъгата на наказателното поле. Там абсолютно непокрит бе Георги Миланов, който нагласи топката си на левия крак и отправи опасен удар, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

В 68-ата минута Билал Бари направи уникален пропуск. Здравко Димитров стреля от дистанция. След рикошет в тялото на бранител мароканският нападател се озова на чиста стрелкова позиция, но прати топката над вратата, предава gol.bg.

Две минути по-късно Андриан Краев бе намерен с центриране в наказателното поле. Неговият удар с глава обаче премина покрай левия страничен стълб.

До края до чисти голови положения не се стигна и резултатът остана непроменен.

А треньорът на "Левски" Живко Миланов бе изключително разочарован след резултата. Според Миланов най-големият проблем на клуба е, че няма яснота около бъдещето му. Той изрази готовност да понесе отговорност за случващото се, но остави решението изцяло на ръководството.

"Натежава доста третата поредна загуба. Две от тях на наш терен. Трудно е доста особено след такъв мач да се говори. Като цяло сами се бихме. Знаехме "Арда" как играе, но след тези елементарни грешки беше доста трудно да се върнем. "Арда "се затвори и ни беше доста трудно през второто полувреме. Този мач имаше желание, липсваше ни креативност. Тези два гола, които ни отбелязаха, малко свалиха гарда на момчетата. Опитаха се да се върнат второто полувреме. Изпуснахме няколко положения да се върнем в мача. Ние сами се вкарахме в това положение и сами ще трябва да излезем. Тези момчета трябва да продължават да работят и по най-бързия начин да излязат от това положение, защото този клуб и фенове не заслужават това. Ще трябва да се вземат още няколко играча и не трябва да се отказват тези млада момчета – да продължават да се борят и ще излязат от положението. Разбира се, че цялата отговорност е към мен. И аз бих си я поел. Ще видя следващите дни. Ще имам среща, за да видя как може да се излезе от това положение. Бих си поел отговорността, така че тези хора да видят друг "Левски". Феновете най-малко заслужават тези резултати и тази игра. Трябва да се види промяна във футболистите, защото този клуб не може да е в това състояние. Най-големият проблем е неяснотата в този клуб. Когато има по-голяма ясното, има бъдеще пред отбора. Тогава клубът ще излезе. Говорим, че ще залагаме на млади момчета, но голяма част не са готови още за мъжки футбол. Ръководството ще прецени какъв ще бъде пътят. След напрежението, което се натрупа, ще изговорим кой е най-добрият път да се излезе от кризата. Аз също така и като футболист не съм се предавал и ще се боря до последно. И в най-трудния момент съм показвал характер и съм излизал", заяви Живко Миланов.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК