От малкия град до голямата сбъдната мечта: Ивет се прибира в Долна Митрополия

На церемонията в родния град на златната ни медалистка са поканени известни български спортисти

08.08.2021 | 19:38 Редактор: Жаклина Иванова

Родният град на златната ни медалистка - Ивет Горанова, се готви официално да я посрещне. На церемонията в Долна Митрополия са поканени известни български спортисти.

Наричат Долна Митрополия град на летците. Ивет не е изключение. От малкия град отлетя чак до Токио и взе олимпийското злато.

Олимпийските игри са дебют за каратето като спорт и за Ивет като състезател. Отива с мисълта за успех и се завръща в родния град като олимпийска шампионка.

"Много шампиони се раждат в този град. Малък, но пълен с много силни спортисти. Не знам каква е тайната. Не искам да политам в облаците, защото знам откъде съм тръгнала, през какво съм преминала, колко много хора са ми помогнали. Виждам колко много са вдъхновени и как се радват. Когато идват да ме поздравят - треперят, настръхват. Виждам сълзи в очите им. Започвам и аз да се вълнувам", сподели Ивет.

А градът, дал на България най-големите имена в авиацията, сега празнува успеха на Ивет с големите имена от спорта. Сред тях са световният вицешампион в аматьорския кикбокс Димитър Пенчев.

"Почувствах се много горд, че едно момиче от нашия град успя да се изкачи на най-високата стълбичка на олимпийския подиум", каза той.

На крака, за да поздрави Ивет е дошъл и двукратният европейски шампион по класическа борба Стоян Добрев.

"За да видят, че България наистина е велика страна - да роди, да отгледа и да създаде такова прекрасно дете като Ивет", сподели той.

Че Ивет ще стигне до върха, в родния ѝ град не се е съмнявал никой.

А след големия си успех, Ивет Горанова ще стане почетен гражданин на родния си град.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК