Ивет Горанова се прибира от Токио, в родния ѝ град подготвят специална церемония

Кметът на Долна Митрополия обяви, че плановете са златната ни медалистка да стане почетен гражданин на родното си място

06.08.2021 | 19:22 Редактор: Жаклина Иванова

Златната ни медалистка от Токио Ивет Горанова се прибира тази вечер от Токио. А в неделя ще бъде посрещната официално в родния си град Долна Митрополия. Кметът на града не крие гордостта си от успеха на Ивет и обяви, че плановете на Общината са тя да стане почетен гражданин на родното си място.

Мариана и Ивет се срещат преди 7 години в залата на град Плевен. Описва я като лъчезарен човек, който е дисциплиниран, не само в залата, но и в живота.

"Беше едно усмихнато дете, каквото е и сега. Искаше само да играе, само и единствено да тренира, да играе кумите, да играе спаринг. Това беше само в главата на Ивет - ето го и резултата няколко години по-късно. Последният ми спомен с нея е, когато тренирахме заедно", сподели съотборничката на Ивет.

Талантлива състезателка от Долна Митрополия не изненада отбора си, а именно  - потвърди очакванията, които беше създала с труда си и дисциплината през годините.

"Ивет е изключително скромен човек, тя не се има, нито за шампион, нито за звезда. Тя знае, че е голям шампион вече, на върха на спорта, но винаги е била изключително скромна, премерена и никога не е летяла в облаците", каза селекционерът на националния отбор по олимпийско карате Борислав Иванов.

В неделя Ивет ще бъде посрещната официално в родния си град Долна Митрополия. Кметът на града Поля Цоновска не крие гордостта си от успеха ѝ, като плановете ѝ са тя да стане почетен гражданин на родното си място.

"Ивет е нашето дете. Много скромна, много земна, много човечна, много добронамерена. В същото време - желязна психика, желязна дисциплина. Всички българи сега в този момент имаме нужда от нещо хубаво, и Ивет ни го даде, тя ни го подари. Това дете има страхотно бъдеще", сподели Цоновска.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК