Меси се сбогува с "Барселона" през сълзи: Не съм готов да си тръгна

"Обещавам, че ще се върна, защото това е моят дом", заяви той

08.08.2021 | 13:58 Редактор: Искра Ангелова

Със сълзи на очи и много емоции най–големият футболист в историята на "Барселона" официално сложи край на една незабравима приказка с каталунците, продължила близо 21години.  

"Не знам дали ще мога да говоря. Тези дни си мислех какво да кажа. Истината е, че не мога да се сетя за нищо. Това е много трудно за мен, след толкова много години. Бил съм тук през целия си живот, не съм готов да си тръгна. Бях убеден, че ще останем в нашия дом, това беше нашето желание. Поставихме нашето щастие на първо място - да бъдем вкъщи и да продължим да се наслаждаваме на нашия живот в Барселона, както в спортен план, така и във всекидневен, който е невероятен. Днес трябва да кажа "сбогом". След 21 години напускам със съпругата ми и с трите ми каталунски деца. Не мога да бъда по-горд от това, което постигнах и преживях в този град. След като прекараме няколко години навън, ще се върнем. Това обещах на моите синове. Остава да благодаря на всички за всичко преживяно", сподели Меси.

Според медиите преминаването на Лионел Меси в ПСЖ е въпрос на време. Според ESPN френският вицешампион вече е резервирал Айфеловата кула за 10 август. Причината за това е, че е много вероятно именно на символа на Париж да бъде представен Лионел Меси. През 2017 година парижани похарчиха 300 0000 евро, за да резервират Айфеловата кула, и представиха на специална церемония най–скъпото си попълнение - Немар. Сега очакванията са по същия начин да бъде приветстван и Лионел Меси.  

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК