Луда европейска вечер за ЦСКА! "Армейците" отнесоха "Осиек" с 4:2

Това беше първа среща от 3-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите

05.08.2021 | 22:08 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА изигра най-силния си мач от началото на сезона и размаза с 4:2 "Осиек" в първа среща от 3-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

"Червените" тотално смазаха прехваления си съперник и през първото полувреме нанизаха три гола. Те бяха дело на Брадли Мазику (30‘), Греъм Кери (38‘) и Жорди Кайседо (42‘). В 41-ата минута Миле Шкорич за малко върна надеждите на хърватите.

Второто полувреме беше далеч по-скучно, но в 74-ата минута и Георги Йомов се разписа за 4:1. В продължението "Осиек" запази надежди за реванша, след като Михрет Топчачиг вкара за крайното 2:4 след грешка на Густаво Бусато.

В последния момент Георги Йомов зае мястото на Йоан Баи по крилото, защото новото попълнение на "червените" получи контузия на загрявката. На другия фланг действа Яник Вилдсхут, атаката поведе Жорди Кайседо. Аут заради травми бяха Тибо Вион, Мено Кох и Федерико Варела, които са сред титулярите на "армейците".

Атаката на Осиек поведе Рамон Миерес, който през лятото беше откупен от Алавес срещу внушителните 2,5 милиона евро. Това стана факт, след като през миналия сезон аржентинецът заби 22 гола за отбора в 31 мача в хърватското първенство. Зад него действа Ласло Клайнхайслер, който беше част от състава на Унгария на Евро 2020 и беше титуляр в трите мача срещу Португалия (0:3), Франция (1:1) и Германия (2:2), информира gol.bg.

Сблъсъкът на "Васил Левски" започна добре за ЦСКА и в 9-ата минута "червените" можеха да поведат. Греъм Кери получи топката и стреля мощно, но Ивица Ивушич изби в корнер. След неговото изпълнение Валентин Антов засече с глава, но отново вратарят на Осиек беше на мястото си и спаси.

ЦСКА не спря да атакува и Амос Юга изведе Жорди Кайседо, който не уцели вратата, но се намираше и в засада, която беше маркирана. "Армейците" продължиха да диктуват събитията на терена и в средата на полувремето Георги Йомов намери Кери на отлична позиция фронтално срещу вратата. Той шутира с неудобния си десен крак и топката излезе в аут.

В 28-ата минута Иван Турицов центрира като по учебник в наказателното поле към непокрития Кайседо. Но еквадорският национал не успя да засече с глава от чиста позиция. След половин час игра логичното се случи и ЦСКА поведе. Юга се пребори за спорна топка, намери Брадли Мазику, който напредна и с чудесен изстрел с по-слабия си десен крак матира Ивушич за 1:0!

В 38-ата минута "червените" поведоха с 2:0 след асистенция на Турицов. Защитникът центрира в наказателното поле, където Кери се измъкна и беше точен с глава! Осиек веднага се хвърли в атака и Густаво Бусато изби удар на Ласло Клайнхайслер. От последвалия корнер Миле Шкорич се разписа и бързо върна гостите в мача – 1:2!

Срещата се превърна в истинско голово шоу, след като секунди по-късно ЦСКА възстанови аванса си от два гола. Йомов центрира във вратарското поле, Кайседо изпревари защитник на гостите и с глава не остави шансове на вратаря за 3:1!

След почивката Осиек се опита да натисне и Иван Фиолич засече с глава, но Бусато улови без проблеми. После Кайседо можеше да вкара четвърти гол за ЦСКА, но не уцели вратата след трудно изпълнение с глава.

После мачът стана скучен, "армейците" го контролираха изцяло и не даваха възможност на гостите да атакуват. Така се стигна до 74-ата минута, когато Кайседо направи невероятен рейд по фланга, пусна пас по земя към далечната греда, където Йомов нямаше как да сбърка за 4:1 за "червените"!

В продължението Бусато увисна и Михрет Топчачиг с глава остави минимални надежди за "Осиек" за реванша. Секунди по-късно Кери можеше отново да вкара, но гредата спаси гостите и мачът завърши 4:2 за ЦСКА.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК