Приеха кикбокс, самбо и муай тай в олимпийското семейство

Федерациите работиха здраво за постоянното им налагане

20.07.2021 | 16:09 Редактор: Здравко Черкезов
Приеха кикбокс, самбо и муай тай в олимпийското семейство

Датата 20 юли 2021 г. остава историческа за бойните спортове и по-специално за три от тях. Кикбокс, самбо и муай тай официално бяха приети като постоянни членове на олимпийското семейство.

Това се случи на 138-ото събрание на Международния олимпийски комитет (МОК), предаде boec.bg.

Последните три години те бяха временно приети, а от федерациите работиха здраво за постоянното им налагане, което скоро ще означава и участие в Олимпийските игри.

"Правим история! Днешният ден ще бъде запомнен завинаги в нашия спорт. Цялото кикбокс общество сега трябва да работи здраво като част от олимпийското семейство", сподели Рой Бейкър, президент на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO).

"Непрестанно нови и нови страни отварят врати за нашия спорт. Ще запомним винаги този ден и сме благодарни на всички от комитета, които днес в Токио промениха историята на бойните изкуства", емоционален е Василий Шестаков, който е президент на Световната самбо федерация (FIAS).

"Този момент завинаги остава в историята на муай тай – работихме здраво и дълго време за това. Чакахме тази новина, стискахме палци и се молихме. Отварят се нови възможности, които през следващите няколко десетилетия ще вдигнат нивото на спорта ни до непознати висини. Заедно ще продължим за едно светло бъдеще", споделят от Международната федерация на муай тай организациите (IFMA).

Снимка: World Association of Kickboxing Organizations (WAKO)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК