Мария Гроздева: Първият български спортист с участия на 7 Олимпиади

Откровен разказ за трудния път на професионалния спортист

18.07.2021 | 20:10 Редактор: Юлия Христова

В четвъртия епизод от поредицата "Пътят към Токио" ви срещаме със спортистката, която започва с рекорд, преди да е стигнала до Токио. Има 90 медала в колекцията си - от европейски и световни първенства и купи.

Два пъти е олимпийска шампионка и носителка на три бронзови медала от най-високия форум.

Тя е първият български спортист, който влиза в историята ни, с участие на седем Олимпиади. Мария Гроздева, гостува в предаването "Пътят към Токио".

Това е откровен разказ за трудния път на професионалния спортист, за подкрепата, която получава от съпруга си и неин треньор - Валери Григоров. Великолепна ретроспекция на всеки изстрел, довел до двете олимпийски титли.

"Когато не взех квота за Рио, доста си мислих дали да не се откажа. Вътрешно не бях убедена. Много ме беше страх, че ако предприема тази крачка, може би щях да изпадна в депресия. Това е животът ми. Не си представям друг живот освен стрелбата", сподели Мария Гроздева.

"Спомням си всичко. Всеки изстрел, всека секунда, всяко изживяване", каза още тя.

Станимира Петрова  - една от надеждите ни за медал от Игрите в Токио. Световна шампионка от 2014 година в Южна Корея и два пъти носител на златни отличия на Европейските първенства през 2016, 2018 година. Тя е част от елита ни в бокса.

Светът е парализиран заради коронавируса. Спортистите не знаят накъде да поемат.

"Никога не се знаеше какво се случва. Постоянно се отменяха нещата заради Ковид-19. Не сме спирали да тренираме, но не на най-високото ниво. Не сме спирали да поддържаме форма.", сподели тя.

Те са едни от най-младите спортисти, които ще представят страната ни в Токио - Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов са част от отбора ни по плуване.

"Никога нямам страх. Каквото и да е, трябва да продължаваш смело напред и да си гониш целите", сподели Йосиф Миладинов.

"Когато станах на 15-16, тогава започнах да правя много добри резултати за България. Започнах да надграждам", каза Калоян Левтеров.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК