Англия в еуфория: На финал сме, не ни пука дали е било красиво

Премиерът Борис Джонсън изтъкна, че футболистите са се раздали от сърце

08.07.2021 | 07:50 Редактор: Тодор Петров
Англия в еуфория: На финал сме, не ни пука дали е било красиво

"Може да не беше по най-красивия начин, но кой го е грижа", това е мнението на повечето футболни коментатори на Острова, след като Англия се класира на финал на Европейското първенство по футбол.

В полуфиналите селекцията на Гарет Саутгейт се наложи  с 2:1 над Дания след продължения. Двата отбора не успяха да се победят в редовното време на "Уембли", след като Микел Дамсгор откри резултата в 30-ата минута, а Симон Кяер си отбеляза автогол девет минути след това.

В първото продължение, домакините получиха възможността да изпълнят  дузпа след падане на Рахийм Стърлинг.  Контактът, който предизвика ситуацията, изглеждаше доста лек, но ВАР потвърди решението на главния рефер Дани Макели. Шмайхел спаси дузпата на реализирана Хари Кейн, но след това капитанът на Англия направи добавка за крайното 2:1.

Така Англия  развали проклятието на полуфиналите, които не можеше да преодолее в продължение на 55 години, и се класира за първия си финал на европейско първенство.

Премиерът Борис Джонсън поздрави в социалните мрежи футболистите на Саутгейт за успеха и изтъкна, че те са се раздали от сърце на терена. На трибуните Англия беше аплодирана бурно от  херцога на Кембридж принц Уилям, предаде БНР.

С позволение на правителството, заради продълженията пъбовете в Англия останаха отворени след крайния час наложен заради пандемията от Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК