"Тотнъм" официално има нов мениджър

Португалецът подписа договор за 2 години с "шпорите" 

01.07.2021 | 07:51 Редактор: Здравко Черкезов

"Тотнъм" официално се сдоби с нов мениджър, след като обяви назначаването на Нуно Еспириту Санто. 

Португалецът подписа договор за 2 години с "шпорите" и ще бъде наследник на Жозе Моуриньо след 4 добри сезона начело на "Уулвърхемптън", информира gol.bg

Новият спортен директор на лондончани Фабио Патаричи завърши сделката, след като преди това "Тотнъм" не успя да се договори с Антонио Конте, Маурисио Почетино, Пауло Фонсека, Дженаро Гатузо и Юлен Лопетеги. 

"Когато разполагаш със състав с качество и талант, целта е феновете да бъдат щастливи и горди от отбора. За мен е огромно удоволствие и чест да бъда тук и нямам търпение да започна работа, защото нямаме време за губене" заяви Еспириту Санто. 

"Искам да приветствам Нуно в нашия клуб и да благодаря на феновете за тяхното търпение по време на този процес. Нашата цел е да играем атакуващ и атрактивен футбол, който е заложен в нашето ДНК и вярваме, че Нуно е човекът, който с тези млади футболисти може да изгради нещо специално" сподели президентът Даниел Леви. 

Статистиката обаче показва, че отборите на португалеца не са сред най-атрактивните, а той по-скоро залага на прагматичния стил. От 390 мача той е спечелил 186, 98 са равенствата, а загубите 106, при 1,43 отбелязани гола средно на мач. 

Снимка: Tottenham

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК