"Ювентус" с няколко варианта за заместник на Роналдо

36-годишният португалец прекара три сезона в Серия "А"

28.06.2021 | 23:18 Редактор: Искра Ангелова

Португалия отпадна от Европейското първенство и е време за Кристиано Роналдо да се върне на вълна "клубен футбол". Защото там го чака важно решение, което, според повечето анализатори, свързани с "Ювентус", ще го отведе далеч от Торино.

36-годишният португалец прекара три сезона в Серия "А", като има още година договор с "бианконерите". След незадоволителната минала кампания, в която "Ювентус" не стана шампион за първи път от десет години, се очакват да настъпят сериозни промени.

Вече станахме свидетели на една - раздялата с Андреа Пирло и връщането на Масимилиано Алегри. Друга е свързана именно с Кристиано. От известно време се говори, че седмицата иска да напусне "старата госпожа". Въпросът е не само накъде ще поеме, но и как "Ювентус" ще запълни дупката, оставена от него.

Въпреки че не стана шампион и отново не успя да помогне на "Юве" да направи нещо запомнящо се в Шампионската лига, Роналдо не спря да бележи гол след гол и през миналия сезон стана голмайстор на Серия "А" с 29 попадения. Точно това ще липсва на "старата госпожа" след евентуалното му напускане.

Ето пет варианта за заместник на Роналдо в "Ювентус":

Ерлинг Халанд

"Борусия" (Дортмунд) няма да пусне голямата си звезда лесно, а и не липсва интерес към норвежеца от други европейски грандове. За да го купи някой отбор, ще трябва да извади около 120 милиона евро, което не е сигурно дали "Ювентус" има в момента.

Хари Кейн

Още един централен нападател, за когото се очаква да смени клубната си принадлежност през лятото. Засега голмайсторът на "Тотнъм" разочарова на Евро 2020, но интересът към него е огромен. "Шпорите" продължават да твърдят, че Кейн не е за продан, докато медиите в Англия все по-настойчиво пишат, че трансферът му в "Манчестър Сити" е сигурен. Но ако пък се озове в "Ювентус", би било сериозна заявка за намеренията на торинци в следващите години, според webcafe.bg.

Мауро Икарди

За поредно лято аржентинецът е свързван с трансфер в "Ювентус". Този път преминаването му в Торино изглежда малко по-възможно, тъй като Икарди не пристига от Милано, а от Париж. Не успя да се наложи като несменяем титуляр в ПСЖ и завръщане в Серия "А" далеч не е изключено.

Габриел Жезус

В Англия пишат, че Жезус ще бъде един от продадените от Манчестър Сити през това лято. Пеп Гуардиола се опитва да включи бразилеца в различни сделки - за Джак Грийлиш или Хари Кейн, но не е изключено да поеме към Торино при добра оферта.

Антоан Гризман

Очаква се Серхио Агуеро и Мемфис Депай да бъдат титулярните партньори на Лионел Меси в атаката на "Барселона" от следващия сезон и да не остане място за Гризман. Още от пристигането му на "Камп Ноу" през 2019 се говори за продажбата му, но това лято, може би, моментът най-накрая е настъпил. Дали ще бъде в "Ювентус" обаче, не е ясно.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК