Роналдо е решил да напусне "Юве" след завръщането на Алегри

Звездата на "бианконерите" се сбогувал със съотборниците си

28.05.2021 | 11:06 Редактор: Здравко Черкезов
Роналдо е решил да напусне

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо е заявил на своите съотборници, че иска да си тръгне от тима през лятото, съобщава Il Messaggero. Според информацията, 36-годишният нападател е взел категорично решение, след като е станало ясно, че Масимилиано Алегри ще се завърне начело на тима, заменяйки на треньорския пост Андреа Пирло.

Алегри и Роналдо имаха търкания през сезон 2018/19, след който Алегри си тръгна от торинския клуб, но неговото завръщане най-вероятно ще означава край на престоя на Роналдо при "бианконерите". Португалският национал има договор с "Юве" до лятото на 2022 година, но ръководството на клуба ще е склонно да го пусне срещу скромна трансферна сума, тъй като и самият Алегри не желае да работи с Роналдо, информира БГНЕС.

Новият треньор на торинци планира да изгради своя състав около аржентинеца Пауло Дибала, чието игрово време сериозно намаля след идването на Роналдо.

Към момента обаче остава неясно накъде ще се насочи Роналдо, като от "Реал" (Мадрид) отхвърлиха варианта за завръщане на "Сантяго Бернабеу", но не е изключено португалецът отново да облече екипа на друг свой бивш отбор - "Манчестър Юнайтед". Сред фаворитите за подписа на Роналдо е и френският ПСЖ. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК