Макс Верстапен триумфира на Гран При на Щирия в Австрия

За състезателя това бе 14-а етапна победа в кариерата му и четвърта през този сезон

27.06.2021 | 17:57 Редактор: Жаклина Иванова
Макс Верстапен триумфира на Гран При на Щирия в Австрия

Макс Верстапен с "Ред Бул" спечели домашното състезание на конструктора Гран При на Щирия в Австрия след доминантно представяне.

Нидерландецът остави на повече от 35 секунди действащия световен шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес". Британецът успя в последния момент да добави точка за най-бърза обиколка, изпреварвайки Серхио Перес с "Ред Бул". Мексиканецът не се качи на подиума, след като Валтери Ботас с "Мерцедес" удържа аванса си пред него в заключителните мигове на състезанието. Петият в днешното Гран При – Ландо Норис, с "МакЛарън", остана на една обиколка от победителя.

За Верстапен това бе 14-а етапна победа в кариерата му и четвърта през този сезон. За "Ред Бул" това бе четвърта поредна победа след тези на Верстапен и Перес съответно в Монако и Азербайджан – Верстапен грабна успеха и във Франция, предаде БГНЕС.

"Имахме добър баланс с колата, справихме се с менажирането на гумите от самото начало, нещата се получиха доста добре за нас. Да, това е много положително, но трябва да покажем същото и следващия уикенд. Нямам търпение за следващата седмица, наистина. Нещата изглеждат много добре, искаме да продължим по същия начин“, сподели победителят пред бившия пилот Марк Уебър.

Верстапен вече води с 18 точки пред Хамилтън в генералното класиране. При конструкторите Ред Бул води на Мерцедес с точно 40 пункта. Следващата седмица предстои нов старт в Австрия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК