Белгия удари Русия с 3:0 и започна победно Евро 2020

Белгийците изиграха страхотно първо полувреме

13.06.2021 | 07:48 Редактор: Юлия Христова

Свирепа Белгия удари Русия с 3:0 в мач от група "В" и започна победно Евро 2020. Головете за "червените дяволи" на "Санкт Петербург Арена" вкараха Ромелу Лукаку на два пъти (10 и 88) и Тома Мюние (34).

Така Белгия поведе в тази група, където Финландия записа успех над Дания.

Като цяло белгийците изиграха страхотно първо полувреме, в което създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха на два пъти и си решиха срещата.

След почивката руснаците се хвърлиха в атака и се опитаха да направят поне частичен обрат, но нямаха шанс и логично загубиха, а в края "червените дяволи" дори набутаха и трето попадение.

Белгия определено даде заявка за нещо голямо на тези еврофинали и сериозно зарадва феновете си.

Срещата в Санкт Петербург започна спокойно, като в началото действията се развиваха основно в средата на терена, без сериозни голови положения пред двете врати. Постепенно Белгия взе инициативата, натисна здраво и заслужено вкара.

В 10-ата минута защитата на Русия сгреши фатално и подари топката на Ромелу Лукаку, който с отсечен удар с левия крак опъна мрежата на Антон Шунин за 1:0. Страхотно начало на срещата. Само четири минути по-късно руснаците можеха да изравнят.

Тогава Фернандес се извиси и стреля с глава, но Тибо Куртоа показа класа и спаси. Това бе и единственото по-сериозно положение за домакините през това първо полувреме. В 23-ата минута Торган Азар бе изведен зад защитата на Русия и стреля от малък ъгъл, но Шунин отрази.

Малко по-късно и двата отбора се наложи да направят принудителни смени, след като Кузяев и  Кастаня си удариха лошо главите и напуснаха терена. 

В 34-ата минута Вратарят Шунин се намеси неадекватно при едно центриране и боксира топката право в краката на резервата Тома Мюние, който с лекота вкара за 2:0. Малко преди почивката "червените дяволи" направиха няколко сериозни пропуски.

Второто полувреме започна с натиск за Русия, но страхотна тупалка на Роман Зобним мина над вратата на Куртоа. След това положение темпото на игра леко падна.

Белгийците залагаха основно на многоходови разигравания в средата на терена, докато руснаците се опитваха да върнат поне едно попадение, но така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение.

Множеството смени още повече накъса играта, което бе в полза на "червените дяволи". Това второ полувреме нямаше нищо общо с лудата първа част.

Действията се развиваха основно в средата на терена, като играчите на Белгия спокойно чакаха последните минути на срещата. В тях Лукаку бе изведен зад защитата на домакините и опъна мрежата за 3:0. Така "червените" дяволи заслжено си взеха победата и поведоха в групата си. 

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК