Фалшиво писмо на Джоузеф Диксън постави сделката за "Левски" под въпрос

То дойде в момент, когато Диксън бе на среща с Наско Сираков

01.06.2021 | 15:39 Редактор: Здравко Черкезов

Въпросителните около бъдещето на Левски продължават. Кандидат-купувачът на "синия" клуб Джо Диксън изпрати писмо до медиите, в което твърди, че в последните 72 часа хора от ръководството на Левски са променили условията на сделката и се чувства изнудван. 

В документа се посочва, че няма да бъдат толерирано подобно поведение и ще бъдат обмислени по-нататъшните  действия на предприемача.

Упоменато е също, че именно Благой Георгиев е осъществил контакта между Левски и британеца. Все още не е ясно обаче дали написаното е автентично и е изпратено именно от Диксън. До момента няма официална позиция от страна на 26-кратните шампиони.

Според "24 часа" писмото вероятно е фалшиво. 

Самото писмо пък дойде в момент, когато Диксън бе на среща с Наско Сираков, посредника Благой Георгиев и потенциалния нов треньор Станимир Стоилов в столичен хотел.

Ето и текста на фалшивото писмо, което някой изпратил от името на Диксън:

Уважаеми,

Това писмо е свързано с последните ми неформални преговори с настоящите собственици на ПФК Левски София и желанието ми да стана мажоритарен акционер в най-популярния и успешен български футболен клуб. Както всички вече знаете, ние постигнахме джентълменско споразумение с настоящото ръководство.

Въпреки това, през последните 72 часа няколко души свързани със собствеността на клуба започнаха да изнудват мен и моите партньори, променяйки вече договорените условия за придобиване.

Искам да подчертая активното участие в този процес на г-н Георгиев, който първо започна като посредник в преговорния процес.

Ние, като уважавано юридическо лице, няма да толерираме такава намеса в нашите бизнес въпроси и ще обмислим по-нататъшните си действия.

Искрено ваш,

Джоузеф Диксън

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК