"Ювентус" разгроми "Болоня" и хвана последния влак за ШЛ

"Наполи" се издъни, след като не успя да победи "Верона" вкъщи

24.05.2021 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

"Ювентус" разгроми "Болоня" с 4:1 в мач от последния 38-и кръг на Серия А, а радостта от успеха беше съпроводена и от факта, че в последния момент "бианконерите" се класираха за следващото издание на Шампионската лига.

Торинци свършиха своята работа и чакаха грешка от някой пряк конкурент за топ 4. Такава дойде от "Наполи", който не успя да победи "Верона" у дома (1:1). Другият кандидат за място в най-престижния европейски клубен турнир – "Милан", спечели гостуването си на "Аталанта" с 2:0 след две дузпи.

"Юве" не остави съмнение в по-голямата си класа и продължи добрата си серия срещу "Болоня", като записа 10-a поредна победа над този съперник. Киеза (6'), Мората (29', 47') и Адриен Рабио (45') се разписаха за успеха на "Ренато Дал'Ара", а за домакините Рикардо Орсолини (85') отбеляза почетното попадение.

Изненадващо голямата звезда на торинци – Кристиано Роналдо, бе оставен на резервната скамейка от Андреа Пирло, пише gol.bg.

Българинът Валентин Антов започна от пейката, но след почивката се появи на терена и записа над 30 минути, в които се понрави със своята игра. Отборът, воден от Синиша Михайлович, завърши сезона на 12-а позиция с актив от 41 точки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК