Изключителен Кристиян Дойчев не остави шанс на Давид Биткаш

Втората част започна в унисон с края на откриващите три минути

22.05.2021 | 20:59 Редактор: Юлия Христова
Изключителен Кристиян Дойчев не остави шанс на Давид Биткаш

Кристиян Дойчев победи Давид Биткаш с единодушно съдийско решение в третия мач на SENSHI 8. Двамата изиграха атрактивна битка по правилника на KWU SENSHI в категория до 85 килограма, като българинът тотално доминира опитния руснак.

Хотел "Маринела“ в София посрещна поредното издание на международните галавечери.

Дойчев започна много агресивно мача и притисна съперника си към въжетата. В първата минута българинът пласира няколко добри удара в тялото, но не пое рискове. Впоследствие успя да натика руснака в ъгъла, но миг по-късно той го изненада с хвърляне.

Все пак Дойчев намери ритъма си и успя да разклати сериозно Биткаш. В края на рунда гонгът спаси опитния руснак от мълниеносна серия на 24-годишния киокушин майстор.

Втората част започна в унисон с края на откриващите три минути. Ударите на Дойчев бяха високи с много голяма амплитуда, един от левите отекна в цялата зала и руснакът беше видимо стъписан. Дясно кроше на българина минута преди края на рунда отмести Биткаш около метър назад. Финалните 20 секунди опитният боец беше сериозно разклатен и съдията Асен Асенов му отброи за нокдаун.

Шампионът на Русия за 2017 година опита да се върне в мача, но Дойчев се бранеше добре в началото на рунд №3. Българинът продължи методично да трупа предимство и сериите му влизаха в тялото и главата на Биткаш. Давид остана на краката си и след мощна серия от четири удара в края на битката. В заключителните секунди отново беше изпратен на пода, този път след ляво кроше на Дойчев, пише boec.bg.

За съдиите не беше трудно да решат – победа за Кристиян Дойчев!

SENSHI 8 се провежда със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) с председател Шихан Иво Каменов, както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК