Надал си го върна на Зверев и е на две крачки от 10-а титла в Рим

Германецът бе спечелил последните три мача срещу Матадора

14.05.2021 | 16:03 Редактор: Здравко Черкезов
Надал си го върна на Зверев и е на две крачки от 10-а титла в Рим

Рафаел Надал достигна до полуфинал на Мастърс турнира в Рим след успех в два сета над Александър Зверев.

Германецът бе спечелил последните три мача срещу Надал, включително и този преди седмица в Мадрид, но на централния корт във "Форо Италико" 20-кратният шампион от Големия шлем демонстрира, че в Рим е в свои води и направи още една крачка към 10-а титла от Вечния град, предаде tenniskafe.com.

Само преди ден Матадора спаси два мачбола срещу Денис Шаповалов и очакванията за нов сложен мач се оправдаха. Той все пак успя да се справи в два сета като в първата част ключът бе големият аванс, който натрупа в началото. Във втората му помогна много способността да се измъква в сложни ситуации като отрази и седемте брейкбола на съперника си.

Така Надал си гарантира място на полуфинал, където ще срещне Райли Опелка. Американецът изненадващо стигна до първо участие в такава фаза на Мастърс 1000 турнир като това ще бъде първа среща между него и испанеца.

Мачът започна превъзходно за 9-кратния шампион в Рим, който се възползва от грешките на съперника си и набързо поведе с 4-0. Може би повлиян от неочаквано лесния старт Надал на свой ред направи много непредизвикани грешки в следващото си подаване и така допусна връщането на единия от двата пробива аванс. След това Зверев успя и за първи път да вземе подаването си.

Все пак Надал не позволи да пропилее удобния си аванс и макар и трудно, спечели следващите си два сервис гейма за крайното 6-3.

Още във втората половина на първия сет подобрението при Зверев бе видимо и то продължи и във втората част, която бе изключително равностойна, но пропуснатите шансове за германеца му отнеха шанса да стигне до трети сет.

В четвъртия гейм световният №6 имаше три последователни брейкбола при 0-40, но с вдъхновяващ тенис Надал успя да се измъкне. Не само това – още в следващия гейм самият той реализира оказалия се единствен пробив в сета.

Зверев имаше два последователни шанса и в шестия гейм, но испанецът отново оцеля, за да поведе с 4-2. При 5-4 20-кратният шампион от Големия шлем сервираше за мача, но успехът отново не дойде лесно. Германецът имаше нови три възможности да изравни, но отново във важните моменти Надал се измъкваше, за да успее след това да реализира още първия мачбол.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК