Антирекорд: Меси не вкара на отбори от Мадрид за първи път от 15 години

Нулевото равенство срещу "Атлетико" сериозно намали шансовете на "Барса" в битката за титлата

09.05.2021 | 08:48 Редактор: Искра Ангелова
Антирекорд: Меси не вкара на отбори от Мадрид за първи път от 15 години

Лионел Меси регистрира личен антирекорд, след като "Барселона" завърши 0:0 с "Атлетико" (Мадрид) в мач от 35-ия кръг на испанското първенство по футбол. Капитанът на каталунците за първи път от 15 години не вкарва гол в един сезон на двата съперника от Мадрид – "Атлетико" и "Реал" в общо 4 шампионатни мача.

"Барселона" загуби при гостуването на "дюшекчиите" 0:1, срещу "Реал" на "Камп Ноу" тимът на "Барса" отстъпи с 1:3, а голът вкара Ансу Фати. В Мадрид каталунците загубиха с 1:2, като голът реализира защитникът Оскар Мингеса. "Атлетико" пък остава без победа като гост на Барселона в първенството от 2007 г., като в този период записа 4 равенства и 10 загуби, информира БНР.

Нулевото равенство срещу "Атлетико" сериозно намали шансовете на "Барселона" в битката за титлата. "Атлетико" е лидер в класирането със 77 точки, но може да бъде изместен днес от "Реал", ако "белите" спечелят домакинството си на Севиля. "Барса" е на второ място със 75 точки, "Реал" има 74, а четвъртият "Севиля" – 70 т.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК