"Нюкасъл" удари "Ливърпул" в добавеното време и стигна до ценно реми

"Мърсисайдци" направиха нова грешна стъпка във Висшата лига

24.04.2021 | 18:15 Редактор: Здравко Черкезов

"Ливърпул" направиха нова грешна стъпка във Висшата лига. "Мърсисайдци" направиха 1:1 у дома срещу "Нюкасъл", като пак, както и срещу "Лийдс" в предния кръг, допуснаха изравнително попадение в заключителните секунди. 

Ливърпул започна силно и откри още в 3-ата минута. След центриране на Мане, Салах овладя и с мощен удар отблизо буквално разстреля вратаря Дубравка. С попадението египтянина стана първия футболист на "Ливърпул", който отбелязва 20 или повече гола в три сезона.  

"Нюкасъл" отговори с добра възможност разкрила се пред Лангстаф, но халфа не успя да преодолее Алисон излязъл сам срещу него. 

Последваха една дузина пропуски на "червените" от "Анфилд", като особено настоятелен в това отношение бе Мане. 

И клишето "когато не вкараш, ще ти вкарат" отново влезе в действие. Вече бяха изтекли четирите минути добавено време , когато след центриране Гейл свали към Уилок и нападателят от десетина метра преодоля Алисон и фиксира крайното 1:1. 

С равенството "Ливърпул" остава на шесто място с 54 точки, на една от "Челси" и "Уест хям" и с мач повече от тях. "Нюкасъл" пък направи важна крачка към спасението  и вече е на 15-а позиция, на девет точки от опасната зона.

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК