Пазарджик приветства като истински герои волейболните шампиони от "Хебър"

Стотици фенове дойдоха пред спортната зала "Васил Левски" в града

17.04.2021 | 14:42 Редактор: Жаклина Иванова

Пазарджик приветства шампионите по волейбол от отбора на "Хебър". След историческата за пазарджишкия волейбол шампионска титла, състезателите и ръководството на отбора бяха посрещнати като истински герои. Снощи те показаха Шампионската купа на своята публика.

Стотици фенове на волейболния отбор "Хебър" дойдоха пред спортната зала "Васил Левски" в Пазарджик, за да посрещнат републиканските шампиони на България. Сред тях бе и талисманът на отбора  - тигърчето Хебър. 

Честта първи да покаже купата получи капитанът на отбора Иван Станев.

"Просто и аз не очаквах толкова хора да посрещнат отбора, знаехме, че нашите фенове ни обичат страшно много, но за нас е огромна чест, може би имаше 500-600 души на площада", подчерта той.

"Момчетата се събраха и показаха това, което могат. В крайна сметка си взехме това, което е наше. Емоцията наистина е много голяна, не могат да се правят анализи и разбори след такова нещо", добави председателят на ВК "Хебър" Александър Иванов.

Историческата първа титла идва само 5 години след като "Хебър" стартира като социален проект с подкрепата на Община Пазарджик.

"ВК "Хебър" не е само отбор, той е социален проект, той е визитката на града, той е инструмент ние да станем още по-уверени, да имаме самочувствието, което заслужаваме, и да покажем, че дори един малък провинциален град може да бъде номер 1", коментира кметът на Община Пазарджик Тодор Попов.

Титлата увенчава годината, в която Пазарджик бе европейска столица на спорта – престижно признание от Европа, ограничено заради пандемията.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК