"Ливърпул" осъди расистките обиди към Трент и Мане след загубата от "Реал"

Двамата получили маймунски емоджита в Instagram

07.04.2021 | 16:50 Редактор: Здравко Черкезов

"Ливърпул" осъди расистките обиди към Трент Алекзандър-Арнолд и Садио Мане в социалните мрежи след поражението от "Реал" (Мадрид) с 1:3 в първи четвъртфинал от Шампионската лига.

Английският бранител получи маймунски емоджита в последния си пост в Instagram, докато подобни обиди бяха насочени към гвинейския полузащитник и сенегалския нападател Садио Мане. "Още веднъж сме разочаровани от това, че обсъждаме расистки обиди тази сутрин след футболен мач. Това е напълно неприемливо и трябва да спре. "Ливърпул" порицава всички форми на дискриминация и продължаваме да работим с нашите партньори чрез инициативата Red Together", се казва в клубно изявление на "мърсисайдци".

Управляващите звена в английския футбол призоваха компаниите на социалните мрежи да се справят с проблема на онлайн обиди предвид расистките съобщения срещу играчи, включително Аксел Туанзебе, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал от "Манчестър Юнайтед", и Уилиан и Еди Нкетя от "Арсенал". Instagram обяви серия от мерки, докато Twitter обеща да продължи своите усилия, след като предприе действия срещу над 700 случая на обиди, свързани с футбола във Великобритания през 2019. "Ливърпул" добави, че ще работи със съответните власти, за да идентифицира потребилите, отговорни за съобщенията.

"Като клуб, ние ще предложим на нашите играчи всяка необходима подкрепа. Ще работим също така със съответните власти, за да идентифицираме и, ако е възможно, подведем под отговорност провинилите се лица. Знаем, че това няма да бъде достатъчно, докато не се вземат най-строгите възможни мерки от платформите и регулаторните звени, които ги управляват. Настоящата ситуация не може да продължи".

Припомняме, че миналият месец бившият нападател на "Арсенал" и Франция Тиери Анри изтри профилите си в социалните мрежи в знак на протест срещу платформите за това, че не взимат мерки срещу притежателите на анонимни акаунти, които са виновни в расизъм и заплахи онлайн.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК