Отмениха "24 часа на Льо Ман", в което щеше да участва и Мартин Чой

Причината е натовареността на болниците във Франция

04.04.2021 | 16:00 Редактор: Здравко Черкезов
Отмениха

От Международната мотоциклетна федерация (FIM) обявиха, че тазгодишното издание на мотоциклетните "24 часа на Льо Ман" няма да се състои, поради натовареността на болниците във Франция.

Състезанието, в което участие трябваше да вземе и българинът Мартин Чой, бе предвидено за 17 и 18 април, но невъзможността на организаторите да гарантират сигурността на участниците доведе до решението за неговата отмяна. То трябваше да е първи кръг за сезона в Световния шампионат по издръжливост на ФИМ, като от федерация заявиха, че все още не е ясно дали няма да бъде намерено място в календара за надпреварата на по-късен етап.

От Автомобилния клуб на запада (ACO), който е главен организатори както на автомобилната, така и на мотоциклетната версия на френската класика вече отложиха състезанието при автомобилите с два месеца, като то трябва да се проведе на 21 и 22 август, предава БНР.

Съдбата на Гран При на Франция в клас MotoGP, което трябва да се проведе на "Льо Ман" все още не е уточнена. Френският кръг в кралския клас е предвиден за 16 май, като това дава надежди на организаторите за неговото провеждане, дори и това да се случи пред празни трибуни. От днес Франция влиза в четириседмичен локдаун заради пандемията от коронавирус, като той е другата по-голяма причина за отмяната на мотоциклетните "24 часа на Льо Ман".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК