Сензация! Северна Македония би Германия насред Дуисбург

Момчетата на Льов се смъкнаха чак на трета позиция

01.04.2021 | 07:58 Редактор: Искра Ангелова
Сензация! Северна Македония би Германия насред Дуисбург

Германия сензационно загуби у дома с 1:2 от Северна Македония в световна квалификация от група J.

Момчетата на Йоахим Льов имаха превъзходство през първото полувреме в Дуисбург, но не успяха да го материализират и секунди преди почивката Горан Пандев изненадващо изведе гостите напред в резултата след пас на Енис Барди.

Преди това още в деветата минута Леон Горецка разтресе гредата, а вратарят на западната ни съседка Димитриевски спаси с крака шута на Серж Гнабри. Малко преди гола на гостите Марк-Андре тер Стеген спаси удара на Адеми с глава.

Тъкмо беше изминал час игра, когато Лерой Сане беше съборен в наказателното поле и реферът правилно посочи бялата точка. Илкай Гюндоган пое отговорността и реализира дузпата с изстрел в средата.

Четвърт час преди края на редовното време Ристовски блокира удара на Джошуа Кимих и улесни задачата на своя вратар, а малко след това македонците имаха основателни претенции за дузпа, но реферът Сергей Карасев си затвори очите при явната игра с ръка на неадекватния Емре Джан, пише gol.bg.

В 80-ата минута Тимо Вернер показа защо е сред трансферните издънки на "Челси" и защо най-големият клуб в Германия "Байерн" (Мюнхен) не извади оферта за него. Нападателят беше изведен на перфектна позиция от Гюндоган и само трябваше да завърши сам срещу вратаря, но не уцели добре топката и тя излезе по комичен начин в аут.

Само пет минути след това дойде и студеният душ за Маншафта, защото Елиф Елмас върна аванса на своите след подаване на Адеми. До края германците така и не стигнаха до чиста голова позиция и допуснаха едно от най-шокиращите поражения в новата си история.

Така Германия пропусна шанса да остане на върха в групата и се смъкна чак на трета позиция с шест точки. Северна Македония е на второ място със същия актив.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК