Пиронкова отпадна в Маями, след като изпусна два мачбола

Нашенката загуби от световната №8 Арина Сабаленка след 2 часа и 28 минути битка

26.03.2021 | 07:58 Редактор: Здравко Черкезов
Пиронкова отпадна в Маями, след като изпусна два мачбола

Цветана Пиронкова отпадна с високо вдигната глава във втория кръг на турнира от сериите WTA 1000 в Маями. Спортист номер 1 на България отстъпи с 6:0, 3:6, 6:7(9) от световната номер 8 Арина Сабаленка от Беларус. Срещата продължи 2 часа и 28 минути и мина през множество обрати. Цвети има защо да съжалява защото изпусна преднина от 5:2 в третия сет, а след това не успя да реализира два мачбола в тайбрека.

Това беше четвърти мач за Пиронкова в рамките на четири дни. Умората, много тежките условия за игра и контузия в дясната ръка не позволиха на българката да запише много престижна победа. Преди този мач Цвети елиминира Марта Костюк, Кейти Макнали и Олга Говорцова. Пиронкова заработи 65 точки за световната ранглиста, в която заема 131-ото място, пише Gol.bg.

Първия сет мина изцяло под диктовката на българката. Цвети не загуби гейм и спечели с 6:0 за точно половин час игра. Сабаленка взе първия си гейм в мача за да поведе в началото на втората част. Пиронкова обаче изравни, а след това проби за 2:1. Българката затвърди пробива за 3:1 след като отрази две точки за рибрейк. За съжаление Сабаленка спечели следващите пет гейма и изравни резултата в сетовете. След края на сета Пиронкова поиска медицинско прекъсване заради болка в дясната си ръка. По тази причина десният бицепс на Пиронкова бе сериозно превързан.

Въпреки това Цвети започна много силно решителната трета част и спечели откриващия гейм на 15. Българката поведе с 30-0 във втория гейм, но след това Сабаленка осъществи обрат за 1:1. Пиронкова поведе с 2:1, но след края на гейма отново имаше нужда от медицинска помощ. Цвети отново показа нивото, което показваше в началото на мача и реализира нов пробив за 3:1. Сабаленка обаче отговори с рибрейк и намали на 3:2. Пиронкова отново проби и поведе с 4:2. При резултат 40-0 в полза на българката Сабаленка пък получи разтежение на левия бедрен мускул и поиска медицинско прекъсване. Цвети затвърди пробива с гейм на 30 и поведе с 5:2.

Сабаленка взе подаването си, а след това и проби за 5:4. Двете тенисистки взеха следващите си подавания и така се стигна до тайбрек. В него Сабаленка поведе с 6:4, но Пиронкова успя да отрази два мачбола. След това българката на два пъти имаше възможност да спечели мача при 7:6 и 8:7, но не успя да се възползва. Цвети отрази още един мачбол при 8:9, но Сабаленка затвори срещата при четвъртата си възможност с резултат 11:9 точки в тайбрека.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК