Пиронкова се класира за втория кръг на Мастърса в Маями

Следващата съперничка на българката е Арина Сабаленка (Беларус)

25.03.2021 | 09:22 Редактор: Юлия Христова
Пиронкова се класира за втория кръг на Мастърса в Маями

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Мастърс турнира по тенис в Маями (САЩ), след като елиминира 18-годишната украинка Марта Костюк - 7:6 (4), 3:6, 6:3.

Следващата съперничка на българката, която стартира от квалификациите, е поставената под номер 7 в схемата и осма в световната ранглиста Арина Сабаленка (Беларус).

Пловдивчанката играе в Маями за първи път от 2017 година. Тя никога не е стигала по-напред от трети кръг в надпреварата, както и няма мачове срещу Сабаленка.

Пиронкова (131-ва в света) и 85-ата в ранглистата Костюк играха дълъг първи сет, който продължи близо час. След разменени пробиви на сервиса се стигна до тайбрек, в който българката бе много стабилна и го спечели със 7:4.

Във вторият сет отново имаше пробиви и от двете страни на мрежата, но този път младата украинка показа повече увереност и спечели с 6:3, информира БНР.

В третия сет Пиронкова не изпусна инициативата, като проби на два пъти сервиса на съперничката си. В четвъртия гейм Пиронкова спаси пет точки за пробив, но в крайна сметка не удържа подаването си. Тя спечели следващия гейм. Костюк обаче върна пробива, а след това спаси два мачпойнта, но в крайна сметка Пиронкова наложи волята си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК