БФС отхвърли искането за ранно провеждане на извънредния конгрес

Така заседанието се насрочва за вече предвидената дата 25 юни

15.03.2021 | 19:45 Редактор: Ралица Братанова

Изпълнителният комитет към Българския футболен съюз отхвърли искането за спешно провеждане на извънредния конгрес. Така заседанието се насрочва за вече предвидената дата 25 юни.

Изборът на нов президент на футболната централа ще се състои на 25 юни в Националния дворец на културата и спорта в София. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителния комитет към БФС. 

По думите на временния президент Михаил Касабов внесената подписка за провеждане на конгреса на по-ранна дата е невалидна.

Искането бе на част от родните клубове, сред които ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец", извънредното заседание да бъде през април.

Крайният срок за внасяне на кандидатури за президент на БФС е 15 дни преди конгреса. Последният редовно избран президент на футболния съюз Борислав Михайлов подаде оставка през октомври 2019 година след скандалите около мача с Англия.

Впоследствие на негово място застана Михаил Касабов като се очакваше свикване на извънреден конгрес, а такъв на два пъти бе отлаган миналата година заради пандемията с коронавирус. 

Междувременно стана ясно, че Костадин Гергинов остава начело на съдийската комисия.

Изпълкомът е отхвърлил предложението на Михаил Касабов от следващия сезон Първа лига да бъде с 16 отбора и така групата остава с 14 тима. 

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК