"Нюкасъл" се докопа до равенство с "Астън Вила"

Мачът завърши 1:1 с гол в 94-та минута

13.03.2021 | 09:23 Редактор: Никола Симеонов

"Нюкасъл" докопа точка по драматичен начин, след като стигна до 1:1 срещу "Астън Вила" на своя "Сейнт Джеймсис Парк” с гол в 94-ата минута. Двубоят бе първи от 28-ия кръг на Висшата лига. 

Сблъсъкът не предложи много качество в нападение и бе на път да завърши без голове, което щеше да бъде съвсем логично и заслужено, когато малко преди края късметът се усмихна на бирмингамци. 

Оли Уоткинс засече ниско центриране на близката греда, топката се отклони от коляното на Киърън Кларк и след рикошет и в напречната греда влезе в мрежата. Всичко това се случи в 86-ата минута и изглеждаше, че победата за гостите е гарантирана, пише Gol.bg

Всичко можеше да приключи в добавеното време, когато при контраатака Уоткинс пропусна от чиста позиция. Свраките получиха една последна възможност и я използваха. Джейкъб Мърфи центрира и капитанът Джамал Ласелс засече мощно с глава, за да донесе 1:1 на своя тим и да направи дори Емилиано Мартинес безпомощен. 

Точката подобри актива на черно-белите до 28 точки, но те остават само на 2 от зоната на изпадащите при равен брой мачове с Фулъм. Вила има 41 и само една победа в последните 7 мача от първенството. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК