"Юве" е аут от ШЛ след драма и недостатъчна победа с 3:2 над "Порто"

Италианският шампион отпада с повече допуснати голове на чужд терен

10.03.2021 | 06:58 Редактор: Тодор Петров

"Порто" поднесе голямата изненада на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като елиминира Ювентус след 120-минутна драма на реванша, игран в Торино. Домакините се наложиха с 3:2, но след загубата с 1:2 в първата среща отпадат с повече допуснати голове на чужд терен. 

През първото полувреме "Порто" създаде по-опасните положения и се оттегли на почивката с аванс от 1:0 с гол на Серджо Оливейра, който се разписа от дузпа.

Голямата драма настъпи след почивката. Първо Федерико Киеза изравни, а после Мехди Тареми си изкара два жълти картона в рамките на 120 секунди и беше изгонен от игра. Нападателят получи второто официално предупреждение за разкарване на топката.

"Юве" веднага се хвърли в атаки и отново Киеза беше под светлината на прожекторите, след като направи пълен обрат – 2:1! До края на редовното време италианецът се размина с хеттрик, а Хуан Куадрадо уцели гредата и така се стигна до продължения.

В тях Оливейра вкара от фаул, при който Кристиано Роналдо се пропука в стената и "Драконите" изравниха. В 116-ата минута Адриен Рабио донесе победата за "Ювентус", но нямаше време за повече и "Порто" се класира за 1/4-финалите, пише gol.bg

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК