Четирима българи излизат за пояси на WAKO PRO на SENSHI 7 – днес от 18 часа

Галавечерта ще се излъчва на живо за България на Boec.bg, по Bulgaria ON AIR и MAX Sport

27.02.2021 | 14:45 Редактор: Искра Ангелова
Четирима българи излизат за пояси на WAKO PRO на SENSHI 7 – днес от 18 часа

Четирима българи ще излязат днес на арената на SENSHI 7 за титли на седмата галавечер от международната верига SENSHI. Тя започва от 18 часа и ще се излъчва на живо както у нас, така и в чужбина. 

Втора защита на Световния пояс на WAKO PRO в кат. 71.8 кг. ще направи капитанът на националния ни отбор по кикбокс и световен шампион по кикбокс за професионалисти Атанас Божилов. Неговият двубой ще бъде 10-ти в бойната карта на SENSHI 7.

Наката ще излезе на ринга срещу сърбина Слободан Мияйлович, който през 2015 година става Световен шампион по кикбокс, през 2016 завоюва и Европейското отличие, бил е 4 пъти и първенец от Световни турнири. 

За Европейските титли на WAKO PRO ще се състезават Николай Йоргов, Петър Стойков и Едуард Алексанян. И тримата са сред най-извените родни бойци у нас.

Световният и Европейски муай тай шампион Петър Стойков ще се бори за Европейския пояс на WAKO PRO в кат.69.1 кг срещу първеца от WAKO Cup за 2018 г. и бронзов медалист от Световно и Европейско първенство на WAKO Богдан Базюк от Украйна

Претендент за Европейската титла на WAKO PRO до 78.1 кг по правилата К-1 ще бъде Николай Йоргов. Негов опонент ще бъде Жига Печник от Словения. Родният ни ас е сребърен медалист от световното първенство по муай тай WMF 2019 г. и от световното първенство по карате киокушин KWU от 2013 г. Освен многократен републикански шампион, Йоргов е шампион на Япония за 2011 г. и вицесветовен шампион по Шинкен шобу през 2012 г. Съперникът му Жига Печник за пръв път ще се качи на ринга на SENSHI. През 2019 година той става Европейски шампион нa WAKO PRO, а през 2017 г. става и вице-световен шампион от първенството на WAKO в Будaпеща в кат. до 75 кг по правилата на К1.

За третия Европейски пояс на WAKO PRO в кат. 81.4 кг ще се бори многократният шампион на България по кикбокс за аматьори в стил К-1 и "лоукик" Едуард Алексанян срещу световния шампион на WAKO за 2013 г. Любо Ялови от Сърбия. 

SENSHI 7 ще се излъчва на живо за България на Boec.bg, по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, а международно ще може да се гледа по американската онлайн телевизия FITE, на Boec.com, Kwunion и Kyokushin karate news. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК