280 фигуристи от 18 държави ще мерят сили на турнира "София Трофи"

Ще се проведе от 26 февруари до 2 март в Зимния дворец в столицата

25.02.2021 | 20:36 Редактор: Тодор Петров

Близо 280 състезатели от 18 държави ще участват в шестото издание на турнира по фигурно пързаляне "София Трофи", който ще се проведе от 26 февруари до 2 март в Зимния дворец в столицата.

В турнира ще участва и водещата ни състезателка във фигурното пързаляне Александра Фейгин, както и шампионът на страната Лари Луполоувър. Сред заявените фигуристи има от Турция, Белгия, Швейцария, Кипър, Австрия, Гърция, Монако, Казахстан, Сърбия, Словения, Словакия, България и други.
 
"Много сложно беше да се организира този турнир тази година, изискват се PCR тестове, но се наехме, защото състезателите имат нужда от голямо състезание преди световното първенство", каза треньорката Ина Лутай.

През март в Швеция ще се проведе Световно първенство. В Стокхолм страната ни ще бъде представена от Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. 
 
“Tози сезон е много сложен, тъй като досега имахме едва 2-3 състезания и не можем да се настроим психически за най-важния старт - Световното първенство, което е квалификация за Олимпийските игри. Радвам се, че тук ще има такова състезание, защото ще има конкуренция и ще видим на какво ниво сме. Новата ми волна програма е все още нова и ми трябва време, за да я отработя напълно“, сподели Фейгин.

Състезанието "София Трофи" е поставено в календара на Международния кънки съюз и се организира с подкрепата на Българска федерация по кънки. Надпреварата е част и от веригата състезания за Купа "Европа" за деца и юноши. Заради противоепидемичните мерки турнирът ще се проведе без публика, но ще се предава онлайн. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК