"Шалке 04" си връща крило на "Лудогорец"?

След идването на Валдас Дамбраускас той се превърна в твърд титуляр

18.02.2021 | 12:03 Редактор: Искра Ангелова

Един от традиционните германски клубове – "Шалке", възнамерява да си върне крилото Бърнард Текпетей, който е под наем в "Лудогорец". Новината съобщи авторитетното издание Sport.de.

Според тях в Гелзенкирхен вече планират бъдещето си във Втора Бундеслига, а ако се стигне до изпадане от елита, в отбора ще бъдат върнати всички футболисти, които в момента са под наем в други клубове. Понастоящем "кралскосините" са последни в Първа Бундеслига с едва 9 точки. 16-ото място, което дава право на бараж, е заемано от "Арминия" Билефелд, като техният актив е 18 точки.

екпетей все още не е отбелязал гол в 14 мача от първенството, дори и при последната победа с 6:0 срещу "Етър". 23-годишният ганаец беше в стартовия състав, но докато Клаудиу Кещерю вкара четири пъти, Текпетей трябваше да излезе от терена след 56 минути игра. Въпреки това обаче не може да се изключи, че крилото ще се завърне в Гелзенкирхен през лятото и ще играе важна роля в "Шалке“, написа Sport.de, цитиран от "Монитор".

След идването на Валдас Дамбраускас Текпетей се превърна в твърд титуляр. Той беше сред най-добрите в зимната подготовка, а а в първия официален мач – срещу "Спортист" (Своге) за Купата, отбеляза два гола за успеха с 3:1. "Лудогорец" го взе от "Шалке" под наем до края на сезона срещу 200 000 евро. През миналия сезон той бе даден на "Фортуна" Дюселдорф.

Снимка: Lap.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК