Гимнастичките ни ще атакуват олимпийската титла в Токио с ново съчетание

Първият им старт за годината ще бъде световната купа в София в края на месец март

16.02.2021 | 20:25 Редактор: Юлия Христова

Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще атакува олимпийската титла в Токио с ново съчетание. Днес грациите ни представиха композициите си, а първият им старт за годината ще бъде световната купа в София в края на месец март.

Много трудни, стилни и атрактивни - такива са композициите на ансамбълът ни по художествена гимнастика, с които грациите ни ще атакуват златните медали на олимпийските игри в Токио и европейското първенство във Варна тази година. Момичетата на Весела Димитрова представиха новата си композиция на обръчи и бухалки, която е по музика от балета “Спартак” на арменския композитор Арам Хачатурян.

На официалното контролно композициите си представи и ансамбъл девойки, който утре пътува за Гранд при Москва заедно с индивидуалните състезателки Боряна Калейн, Стиляна Николова, Ева Брезалиева и Валерия Ватова. 

Преди няколко дни европейската шампионка по гимнастика с ансамбъла на Украйна – Валерия Юзвяк обяви, че е диагностицирана с рак на меките тъкани. От украинската федерация се обърнаха с призив за финансова помощ за лечението на грацията. 

Първият старт за годината на ансамбълът ни жени ще бъде световната купа в София в края на месец март. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК