Григор: Контузията в гърба се появи вчера, не можех да си обуя чорапите

Опитах, защото това е Голям шлем, призна най-добрият ни тенисист

16.02.2021 | 11:14 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите в Мелбърн след загуба от руснака Аслан Карацев в 4 сета, а основната причина е контузия в гърба.

След срещата Гришо призна по време на пресконференцията , че тя се е появила във вчерашния ден, а в хода на мача му днес проблемът се е задълбочавал. 

"Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това се повтори в началото на мача, продължи да се развива и болката стана постоянна. Това беше неговият ден. Нека продължим напред. Това е спортът", каза Димитров.

"Преди мача не можех да си обуя чорапите, така че знаех, че ще е тежко. Опитах, защото това е Голям шлем, адреналин, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма в турнир от Шлема. Уважение към човека, бореше се през цялото време. Правеше това, което трябваше", посочи още най-добрият ни тенисист.

"Нещо като ток минава през теб при всяко движение, всяка реакция. Моля ви да отдадете заслуженото на него за победата. Защо да не продължи още по-напред", коментира Григор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК